Blog

Dobrý den, dneska mám pro Vás ještě jednou téma falešné březosti. Poslední dobou se mě na to ptá čím dál více lidí. Proto si nejdříve vysvětlíme, jak poznat falešnou březost a dále co s tím. Jako zdroj informací, ze kterých jsem čerpala je super článek z Vitae Květen/2024.

Touto cestou bych Vás chtěla pozvat na seminář s MVDr. Petrou Domesovou. Součástí bude také malé občerstvení, abychom měli dost sil na nové informace, kterých bude opravdu hodně. Více informací viz níže. Těším se na Vás. A důležitá informace je ta, že seminář se ZDARMA.

Jaro máme tady, alespoň podle kalendáře a již před nějakou dobou v televizi avizovali, že aktivita klíšťat pomalu stoupá. Je mnoho způsobů, jak se proti tomuto roztoči bránit (ano klíště je roztoč, který patří do čeledi klíšťatovití), nicméně já preferuji a doporučuji hlavně přírodní cestu.

Dneska za Vámi přicházím opět s dalším tipem na velmi zajímavou knihu. Je pro každého, koho zajímají témata stravy a očkováním. V knize se věnuje autorka nejenom psům, ale i kočkám. Jedinou nevýhodou je, že je k sehnání pouze ve slovenštině, ale i tak je velmi čtivá a vysvětluje vše, co je potřeba vědět. Pojďme na to mrknou trochu blíže. ...

Dneska se s Vámi chci podělit o to, co jsem nedávno aktuálně řešila. Protože psí poradna není jenom o výcviku a dotazy jsou opravdu různorodé. Teď Vás určitě zajímá, co jsem to tak mohla řešit. Malá nápověda pro vás. Je to malé zvířátko a když se bojí schoulí se do klubíčka. Ano dnešním tématem jsou psi a ježci.

Dneska Vám dám dva tipy na zajímavé knihy, které by si měl přečíst každý, kdo chce mít a následně i cvičit psa. A přiznám to, je to takový první krok k teorii, která bude následovat i zde na blogu.

Dneska bych Vás chtěla pozvat na webinář "Strava, jako základ zvířat" . Strava je základ, i když si to ještě pořád nejenom u sebe, ale ani u zvířat neuvědomujeme. Proto pravidelný workshop, který společně s MVDr. Petrou Domesovou realizujeme vždy na jaře a na podzim. Strava v celostním přístupu k prevenci zdraví i regeneraci zvířat, pes a kočka...

Dneska začneme z jiného soudku a doporučím Vám dva články. A proč jsou tak úžasné? Protože se věnují výživě psů, která je těchto chladných dnech velmi důležitá a podstatná. A navíc je to něco co může jíst vy i Váš pes. Tak co už víte?

Solení chodníku je běžná věc v zimě. Ve městě si člověk asi nedokáže nic jiného představit. Ale zamysleli jste se jak taková běžná věc, která lidem pomáhá může působit na psa? Pojďme se na to společně podívat.