Blog

A máme tu druhou část našeho článku o zubech. Pojďme se společně podívat na zajímavé tipy, které jsme si pro Vás připravily.

Než si řekneme něco k péči o psí chrup, musíme si nejdříve říci také něco o zubech. Pokud má pes plný počet zubů, tak má jich v dospělosti 42. Při narození jsou psi bez zubů. Mléčných zubů má pes 28. Přibližně ve věku kolem 4 měsíců se začíná pes přezubovat. Proto v tomto období můžete zpozorovat u svého...

Letošní konec léta a začátek nového školního roku nebyl příliš poklidný. Povodně změnily život velké části lidem na Moravě a ve Slezsku. A i když si to málo z nás uvědomuje, může právě i tato situace mít negativní vliv na naše čtyřnohé parťáky.

Po krátké odmlce spojené s prázdninami jsme opět zde, a mám pro Vás po delší době tip na opravdu dobrou knihu. Jmenuje se "Věčný pes". od autora: Rodney Habib. Kniha je psaná srozumitelně, čtivě a s ohledem na použití přírodní cesty u psa.

Dnes je 20. června 2024 a začíná nám ve 22 hodin letní slunovrat. A i včerejší teploty napovídají tomu, že pomalu přichází léto. Léto je pro psy velmi náročné období z důvodu vysokých teplot. Pojďme našim čtyřnohým parťákům to léto trochu zpříjemnit.

Dobrý den, dneska trochu z jiného soudku. Přišel mi email ohledně adaptace psa z útulku. Musím říct, že paní, která mi psala, začala opravdu velmi dobře a já ji tímto držím palce ať vše pomalu půjde jenom ku prospěchu všech. A tímto chci říci, díky všem, kteří si berou psi z útulku a snaží se jim vytvořit nový a...

Tak a je tady. Určitě se ptáte co? Jak bylo řečeno v jednom filmu "dneska by to šlo" a myslím si, že přišel ten správný čas podívat se společně na teorií. Upozorním Vás jenom na zajímavosti, které se Vám můžou hodit při výcviku. A jak už napovídá nadpis článku, podíváme se na jednotlivé psí smysly.

Dneska trochu z jiného soudku. Někteří z Vás, kteří si koupí chovného psa či fenu, tak časem řeší téma chovu. Právě toto téma je poměrně náročná disciplína, která již vyžaduje zkušenosti a znalosti daného tématu. A právě pro ty, kteří se o toto téma zajímají mohu doporučit tento článek:

Dobrý den, dneska mám pro Vás ještě jednou téma falešné březosti. Poslední dobou se mě na to ptá čím dál více lidí. Proto si nejdříve vysvětlíme, jak poznat falešnou březost a dále co s tím. Jako zdroj informací, ze kterých jsem čerpala je super článek z Vitae Květen/2024.